четвер, 10 жовтня 2024 18:35

Гетманцев сказав, коли збираються легалізувати криптовалюту

Гетманцев сказав, коли збираються легалізувати криптовалюту
Криптовалюту можуть легалізувати у першій половині 2025 року. Фото: Pexels

У першій половині 2025 року в Україні планують легалізувати криптовалюту.

Відповідний законопроєкт допрацьовує Нацбанк у співпраці з МВФ. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає ТСН.

"В нас буде конкретна офіційна позиція від експертів МВФ щодо цього законопроєкту. Я думаю, що орієнтовно, перший-другий квартал наступного року ми можемо вже легалізувати крипту й оподаткувати її відповідним чином", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна збирається легалізувати криптовалюти і запровадити на них податки – ЗМІ

Гетманцев додав, що ніяких пільг на криптовалюту не буде.

"Буде звичайне оподаткування за моделлю оподаткування операцій від цінних паперів - коли оподатковується інвестиційний прибуток", - додав нардеп.

Статистика стверджує, що криптовалютні заощадження є у 7-10% населення, і цей показник постійно зростає.

Адже навіть пересічному громадянину вже відомі чисельні переваги наявності віртуальних коштів на рахунку в криптогаманці. По-перше, це дуже надійно, а по-друге, криптомонети мають таку ж фінансову силу, як і звичайні гроші.

Найпопулярніші серед українців – саме біткоїни, адже курс біткоїна на поточний момент найвищий серед усіх видів криптовалют. Всього існує кілька десятків тисяч видів крипти, але лише 15-20 з них мають найбільший попит.

Зараз ви читаєте новину «Гетманцев сказав, коли збираються легалізувати криптовалюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі