середа, 09 жовтня 2024 09:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали три фактори, що заважають українцям перемогти Росію

Назвали три фактори, що заважають українцям перемогти Росію
Російсько-українська війна ще не є війною майбутнього. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Є три фактори, які заважають українцям перемогти Російську Федерацію.

Про це розповів академік, перший віцепрезидент НАН України та голова Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень Володимир Горбулін, передає "Укрінформ".

"Позитивному погляду у майбутнє заважають деякі моменти щодо війни. Перший - наша об'єктивна залежність, десь на 90%, від підтримки ззовні. Другий - відсутність жорстких покарань за корупцію, яка у воєнний час має прирівнюватися до зради. Третій - надто повільне просування до суспільної справедливості: у справі захисту держави всі представники суспільства мають рівні обов'язки, але по факту ми бачимо дещо розділене суспільство, і над цим треба працювати", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог атакував Херсон з областю: є жертви

Тил ще не на війні, і тому територіальні втрати у 2024 році - це наслідки розділеного суспільства, зазначив Горбулін.

"Якщо українцям вдасться подолати ці негативні фактори, вони зможуть не лише перемогти ядерного противника, а й на десятиліття забезпечити рівновагу військових потенціалів, оскільки наш людський феномен має ще й прояв у стрімкому розвитку технологій", - додав він.

Сили та засоби протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних сил України за минулий тиждень знищили 180 російських безпілотників різних типів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали три фактори, що заважають українцям перемогти Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі