вівторок, 08 жовтня 2024 09:17

Два напрямки залишаються найгарячішими: яка ситуація на фронті

Два напрямки залишаються найгарячішими: яка ситуація на фронті
Учора було 172 бойових зіткнення. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Учора на фронті зафіксували 172 бойових зіткнення.

Найгарячішими залишаються Покровський та Курахівський напрямки, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів по трьох засобах ракетних військ й артилерії та шести районах зосередження особового складу і техніки ворога, базі паливно-мастильних матеріалів та знищили ЗРК "Оса".

Харківський напрямок

Ворог продовжував активні дії, усього відбулося шість бойових зіткнень. Бої тривали у районах населених пунктів Стариця та Вовчанськ.

Куп'янський напрямок

Росіяни 25 разів атакували позиції наших підрозділів. Основні зусилля загарбники прикладали в районах Синьківки, Новоселівки, Глушківки, Лозової та Кругляківки.

Лиманський напрямок

Наші війська відбивали 20 атак окупантів неподалік Макіївки, Греківки, Невського, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі.

Краматорський напрямок

Сили оборони зупинили чотири спроби противника прорвати нашу оборону у районах Часового Яру та Ступочок Донецької області.

Торецький напрямок

За підтримки авіації росіяни здійснили 12 атак неподалік населених пунктів Торецьк, Диліївка та Неліпівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян в Україні перетнули нову психологічну позначку

Покровський напрямок

26 штурмових та наступальних дій відбили українські підрозділи. Противник концентрував зусилля у районах Лисівки та Селидового, там була більш ніж половина атак. Спроби окупантів просуватись зупинили неподалік Новоторецька, Калинового, Крутого Яру, Новогродівки та Миколаївки Донецької області.

Курахівський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Цукуриного, Желанного Другого, Гірника, Новоселидівки, Гострого, Георгіївки та Катеринівки. Ворог там 37 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Времівський напрямок

Агресор здійснив три штурми наших позицій в напрямку Богоявленки Донецької області.

Оріхівський напрямок

Захисники відбили дві спроби ворога атакувати поблизу Роботиного.

Придніпровський напрямок

Українські війська жорстко припинили сім спроб окупантів просуватись на рубежі, зайняті українськими військами.

За вересень ЗСУ знищили 38 130 російських загарбників, ворожий літак і 6283 одиниці військової техніки РФ, повідомили у Сухопутних військах ЗСУ.

Знищені, зокрема, 291 російський танк, 787 бойових броньованих машин, 1219 артилерійських систем, 28 реактивних систем залпового вогню та 23 установки протиповітряної оборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «Два напрямки залишаються найгарячішими: яка ситуація на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі