субота, 12 жовтня 2024 00:17

Ціни на огірки почали зростати

Ціни на огірки почали зростати
В Україні дорожчають огірки. Фото: УНІАН

В Україні продовжують зростати ціни на тепличні огірки.

Скоротилася пропозиція за рахунок нестабільних вибірок як у стаціонарних комбінатах, так і в плівкових теплицях. У той самий час попит на огірки залишався досить високому рівні, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Також підтримку цін на місцеві овочі надає відсутність конкуренції з боку імпортної продукції на цей час.

Сьогодні українські тепличні комбінати пропонують огірки на продаж по 50-65 грн/кг ($1,21-1,58/кг), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні спостерігається подорожчання кавунів: які ціни пропонують на ринку

Сьогодні тепличні огірки в Україні пропонуються до продажу за такими ж цінами як і в сезонах 2023 і 2022 років. Чергове підвищення цін на місцевий огірок може призвести до різкого збільшення постачання імпортної продукції.

За прогнозами, середньодобові температури повітря в Україні й надалі знижуватимуться, що безпосередньо позначиться на собівартості виробництва тепличних овочів у країні.

Цього тижня в Україні дешевшає цибуля.

На неї знижується попит, а пропозиція поступово збільшується. Прибирання цибулі активно триває у центральних і західних областях.

Зараз фермери пропонують цибулю до продажу оптовими партіями по 8-14 грн/кг. Це у середньому на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на огірки почали зростати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі