середа, 09 жовтня 2024 17:04

Ціна на цибулю падає: яка причина

Ціна на цибулю падає: яка причина
Цибулю продають по 8-14 грн/кг. Фото: pixabay.com

Цього тижня в Україні дешевшає цибуля.

На неї знижується попит, а пропозиція поступово збільшується. Прибирання цибулі активно триває у центральних і західних областях, передає EastFruit.

Зараз фермери пропонують цибулю до продажу оптовими партіями по 8-14 грн/кг. Це у середньому на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

"Причиною зниження цін на цибулю експерти називають збільшення пропозиції на ринку продукції середньої та низької якості. До погіршення якості овочів спричинили несприятливі погодні умови в Україні у літні місяці поточного року. Далі, через затяжні дощі в період збиральних робіт якість врожаю ще суттєвіше постраждала, внаслідок чого продукція виявилася непридатною для тривалого зберігання", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні спостерігається подорожчання кавунів: які ціни пропонують на ринку

Фермери знижують ціни, щоб якнайшвидше розпродати гіршу цибулю. Продукція високої якості зараз рідко надходить у продаж, бо виробники вважають за краще тримати її в сховищах і чекати вищих цін.

Сьогодні цибуля в Україні коштує у середньому на 15% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

В Україні ціни на тепличні огірки продовжують впевнено зростати.

За повідомленнями представників більшості тепличних комбінатів, перший оборот повністю завершений, а залишки продукції також повністю реалізовані. Про це повідомляє EastFruit.

Водночас виробники, які працювали з цілорічним циклом виробництва, збільшували вартість своєї продукції. Свої дії вони мотивували стабільним попитом продукції високої якості.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на цибулю падає: яка причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі