середа, 24 липня 2024 16:19

В Україні спостерігається подорожчання кавунів: які ціни пропонують на ринку

В Україні спостерігається подорожчання кавунів: які ціни пропонують на ринку
В Україні спостерігається подорожчання кавунів. Фото: EastFruit

Українські виробники кавунів отримали можливість підвищити відпускні ціни на свою продукцію.

Подорожчання в даному сегменті аналітики ринку пов'язують із скороченням пропозиції кавунів із місцевих господарств. Через високу температуру повітря і посуху, яку вже тиждень спостерігаються в більшості регіонів країни, частина врожаю даних баштанних загинула в полях, пише EastFruit.

Вже сьогодні виробникам вдається відвантажувати кавуни по 7-15 грн/кг ($0,17-0,36/кг), що в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Проте гравці ринку вважають таку ситуацію тимчасовим явищем. За їхніми словами, щойно жнив відновиться, пропозиція кавуна на ринку зросте, що призведе до стрімкого цінового зниження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки кавуна можна з'їсти в день

Більше того, через сонячні опіки якість кавунів у полях помітно погіршилася, а отже, суттєво збільшиться відсоток некондиційної продукції, яку фермери прагнутимуть реалізувати якнайшвидше.

Пропозиція баштанних на внутрішньому ринку може також збільшитися за рахунок того, що деякі господарства в центральних та західних областях лише приступають до масового збирання кавунів.

Аналітики також зазначають, що, незважаючи на подорожчання, на сьогоднішній день кавуни в Україні пропонуються до продажу в середньому на 52% дешевше, ніж у другій половині липня 2023 року.

В Україні зростають ціни на тепличні огірки.

Перший оборот завершений, залишки продукції теж повністю розпродали. Виробники, які працюють із цілорічним циклом виробництва, збільшили вартість своєї продукції орієнтуючись на стабільний попит у покупців.

Керівництво тепличних комбінатів готове продавати огірки за 25-50 грн/кг. Це у середньому на 40% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Зараз ви читаєте новину «В Україні спостерігається подорожчання кавунів: які ціни пропонують на ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі