субота, 21 вересня 2024 23:27

Наскільки виросла ціна на виноград

Наскільки виросла ціна на виноград
Виноград подорожчав на українському ринку. EastFruitФото:

Майже на 40 відсотків подорожчав виноград. Світлий на 30,8 відсотків, а білий – на 37,7 відсотків. Такі ціни на львівському оптовому ринку "Шувар".

Нині темний та білий виноград у середньому коштує 85 грн/кг. Минулого року темні сорти продавалися за ціною 65 грн/кг, а білі за ціною 53 грн/кг, повідомляє AgroTimes.

Є кілька причин такого подорожчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні дорожчає цибуля: аналітики назвали ціни

"По-перше, це наслідки посухи минулих років, які негативно вплинули на врожайність. Закладка врожаю була слабкою, і це вплинуло на ціни цього року. Крім того, війна та проблеми з логістикою значно ускладнили виробництво та постачання винограду, особливо з південних регіонів, таких як Одеська, Запорізька та Херсонська області, які є основними виробниками винограду в Україні", – пояснила керівник відділу маркетингу ринку "Шувар" Тетяна Попович.

В Україні ростуть ціни на моркву. Основною причиною подорожчання стало скорочення пропозиції коренеплодів на ринку через сезонний фактор. фермери в основних регіонах виробництва відвантажують якісну моркву за 12-16 грн/кг , що в середньому на 32% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня

Зараз ви читаєте новину «Наскільки виросла ціна на виноград». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі