вівторок, 25 червня 2024 15:08

Популярні ягоди цього року дешевші

Популярні ягоди цього року дешевші
Цього року сезон малини та черешні почався раніше. Фото: pixabay.com

Сезон малини цього року почався на три тижні раніше.

Цьому сприяла сонячна погода, передає "24 канал".

"Порівняно з початком сезону 2023, у 2024 році вартість малини знизилась із 350 гривень за кілограм до 180 гривень за кілограм, що менше на 48,57 відсотків. Внутрішній ринок малини залишається стабільним", - каже керівниця відділу маркетингу львівського оптового ринку сільськогоспродукції "Шувар" Тетяна Попович.

Черешня коштує по-різному залежно від регіону та якості. На "Шуварі" вона у середньому коштує близько 45 - 90 грн за 1 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуниця майже втричі подешевшала. Скільки просять за кілограм

Завдяки ранньому сезону, перша черешня цього року коштувала на 30% дешевше, ніж на початку сезону 2023 року. Ринок зараз насичений черешнею, тож ціна стрибати не повинна.

Ринок малини та черешні 2024-го відзначається коливаннями цін та обсягів виробництва. Але попит на ягоди залишається високим.

В Україні останнім часом дешевшають тепличні помідори.

Причиною називають збільшення вибірки у господарствах на всій території країни, а також зниження попиту в цьому сегменті, повідомляє проєкт East Fruit.

Водночас, за даними експертів, залишаються стабільними постачання томатів із зовнішнього ринку, що також впливає на ціни.

Зараз ви читаєте новину «Популярні ягоди цього року дешевші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі