середа, 26 червня 2024 15:54

Кому зараз найбільше довіряють і не довіряють українці: опитування

Кому зараз найбільше довіряють і не довіряють українці: опитування
Переважна більшість українців найбільше довіряють військовим, волонтерам та рятувальникам. Фото: ілюстративне Galka

Переважна більшість українців найбільше довіряють військовим, волонтерам та рятувальникам.

Водночас, більшість не довіряють Раді, Кабміну та судам. Про це це свідчать дані опитування "Центру Разумкова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі стали більш негативно ставитися до біженців з України: які причини

Кому найбільше довіряють українці

Серед державних та суспільних інститутів найчастіше довіра висловлюється до Збройних Сил України (їм довіряють 90% опитаних), волонтерських організацій (81%), добровольчих батальйонів (80%), Державної служби з надзвичайних ситуацій (79%), Національної гвардії України (75%), Державної прикордонної служби (71%), Церкви (63%), Міністерства оборони України (61%), Служби безпеки України (61%), громадських організацій (56,5%), голови міста (селища, села), в якому живе респондент (51%), президента України (50%).

Також частіше висловлюють довіру, аніж недовіру до Нацполіції (відповідно 49% і 43%) та Нацбанку (відповідно 48% і 42%).

"До ради міста (селища, села), в якому живе респондент (відповідно 45% і 46%) та до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини (Омбудсмена) (відповідно 39% і 39%) довіра та недовіра висловлюється приблизно однаковою мірою", - додали у "Центрі Разумкова".

Кому не довіряють громадяни

Більшість респондентів висловлюють недовіру державному апарату (чиновникам) (не довіряють 78,5%), політичним партіям (77,5%), Верховній Раді України (76%), судам (судовій системі загалом) (73%), Уряду України (73%), Прокуратурі (64%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (63%), Національному антикорупційному бюро України (62%), Національному агентству з питань запобігання корупції (62%), комерційним банкам (58%).

ЗМІ України не довіряють 50% опитаних. Також частіше висловлюється недовіра, ніж довіра, профспілкам (не довіряють їм 49%, тоді як довіряють - 25%).

70% респондентів погодилися з тим, що Володимир Зеленський має бути президентом до кінця воєнного стану.

Про результати соціологічного опитування повідомив Київський міжнародний інститут соціології.

Зараз ви читаєте новину «Кому зараз найбільше довіряють і не довіряють українці: опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі