середа, 15 липня 2009 15:52

ПАР не встигає підготуватися до чемпіонату світу з футболу через страйк

Автор: фото з сайту www.telegraph.co.uk
  Підліток сурмить у горн під час страйку будівельників неподалік футбольного стадіону в Йоганнесбурзі. Спортивну арену не встигають закінчити до початку чемпіонату світу з футболу 2010 року
Підліток сурмить у горн під час страйку будівельників неподалік футбольного стадіону в Йоганнесбурзі. Спортивну арену не встигають закінчити до початку чемпіонату світу з футболу 2010 року

У Південно-Африканській Республіці страйкують майже 100 тис. будівельників. У країні зупинили спорудження стадіонів до чемпіонату світу з футболу, який має стартувати тут за рік.

Страйк розпочався минулого тижня. Будівельники, більшість із яких — іммігранти з бідних сусідніх країн, вимагають підвищення зарплатні на 13%. Зараз вони отримують менше 5-ти доларів за добу (35 грн. — "ГПУ").

Африканські чиновники запевняють: до початку страйку країна вкладалася у терміни здачі об"єктів. Більшість стадіонів та інфраструктура готові на 80%.

Однак експерти кажуть, що ПАР — ненадійне місце для проведення подібного заходу. У країні часто бувають перебої зі струмом, у найбільших містах — Йоганнесбурзі, Кейптауні та Преторії — проблеми із громадським транспортом. Залізниці між містами, де відбудуться основні матчі, досі немає.

ПАР здобула право приймати світову першість із футболу 2004 року. На це претендували ще Ліван, Єгипет, Туніс та Марокко.

За останні кілька років до країни почали прибувати десятки тисяч нелегальних іммігрантів із найбідніших африканських країн — Нігерії, Сомалі, Анголи, Мозамбіку. Люди сподіваються на заробіток під час підготовки до чемпіонату та його проведення. Більшість приїжджих живуть у солом"яних бараках, отримують не більше 1,5$ на день (11 грн. — "ГПУ").

Зараз ви читаєте новину «ПАР не встигає підготуватися до чемпіонату світу з футболу через страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі