пʼятниця, 19 серпня 2011 05:45

Обаму сварять за броньований автобус

Автор: фото з сайта www.rv-roadtrips.thefuntimesguide.com
  Автобус американського президента на сільській дорозі в штаті Міннесота
Автобус американського президента на сільській дорозі в штаті Міннесота

У понеділок американський президент 50-річний Барак Обама розпочав передвиборне турне країною. За три дні проїхав штатами Міннесота, Айова та Іллінойс.

Для цього йому замовили автобус — чорний, із затемненими вікнами. Технічні характеристики транспорту не розголошують. Відомо лише, що він броньований.

Автобус для Обами обійшовся американським спецслужбам у $1,1 млн. Платників податків запевняють, що автобусом зможуть користуватися й інші високопосадовці.

— Нам давно треба такий автобус. Ми охороняємо політиків у передвиборних кампаніях із 1980-х. Щоразу для цього доводилось обладнувати звичайний транспорт, що не найкращий вихід, — пояснює джерело у спецслужбах.

Дорогою президент зробив кілька зупинок. Зокрема пообідав із п'ятьма ветеранами в містечку Каннон-Фолс. У Чатфілді вийшов до дітей, які стояли вздовж дороги з плакатами "Ми любимо Обаму".

Під час виступів американський президент говорить здебільшого про економічну ситуацію в країні. Часто зачіпає проблему безробіття. Каже, що невдоволений роботою конгресу через те, що опозиціонери з партії республіканців блокують його засідання.

Однак американські блогери більше пишуть не про політичні заяви Обами, а про дорогий шестиколісний автобус. Кажуть, йому вистачило б і лімузина, який американці називають "звір". На цьому авто — з вікнами, що не можна пробити гранатометом — політик з'являється всюди. Під час закордонних візитів автомобіль літаком доставляють туди, де буде Обама.

Перший тур президентських виборів у США призначено на 6 листопада 2012 року.

14 серпня американська компанія "Ґеллап" опублікувала результати опитування, за яким діяльність Обами підтримують 39% американців.

Зараз ви читаєте новину «Обаму сварять за броньований автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі