середа, 17 серпня 2011 07:15

Лондонці зібрали 57 тисяч доларів для перукаря

Жителі Лондона допомогли зібрати кошти для місцевого перукаря 89-річного Аарона Бібера. Його салон розгромили мародери першого дня заворушень у столиці Великої Британії. Працівник соціальної служби організував у своєму блозі електронний гаманець для збору пожертвувань. За тиждень перукареві перерахували навіть більше, ніж він потребує.

Салон розташований у районі Тоттенгем — там були найбільші погроми. Хулігани понівечили приміщення. Розбили дзеркала, виламали двері, вивернули всі шухляди й полиці. Шукали коштовні речі. Пішли ні з чим.

— Страховки я не маю, тому вже думав зачиняти перукарню. Але тепер можу її відремонтувати. Мені не гроші важливі, а спілкування з людьми, — каже перукар.

Аарон Бібер стриже з 12 років. Працює в Тоттенгемі 41 рік.

Повстання в Лондоні придушили. Прем'єр-міністр Девід Кемерон не виключає можливості нових заворушень. Він пообіцяв запровадити у місті комендантську годину і радив збільшити кількість поліцейських патрулів на вулицях.

Із середини минулого тижня лондонські суди працюють цілодобово. Видали санкції на арешт понад півтори тисячі правопорушників.

Безлад почався в Лондоні вночі 6 серпня в районі Тоттенгем. Приводом стала смерть місцевого злочинця Марка Даґґана, якого застрелив поліцейський. Бешкетували здебільшого підлітки. Акції протесту швидко перейшли у мародерства.

Зараз ви читаєте новину «Лондонці зібрали 57 тисяч доларів для перукаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі