середа, 27 травня 2009 18:22

КНДР погрожує Південній Кореї війною

Керівництво КНДР погрожує війною Південній Кореї. За останні три дні за наказом північнокорейського лідера 68-річного Кім Чен Іра всупереч міжнародним домовленостям провели ядерні випробування та запустили шість ракет.

У відповідь Південна Корея приєдналася до Міжнародної ініціативи з нерозповсюдження ядерної зброї. Відтепер країна має право затримати будь-який іноземний човен чи літак на своїй території й обшукати на предмет наявності ядерної зброї.

— Будь-який ворожий акт проти наших мирних кораблів, зокрема затримання й обшук, вважатимемо посяганням на суверенітет нашої країни і відповімо на це потужним ударом, — заявляє на це керівництво КНДР.

Боротися проти ядерної зброї уряд Південної Кореї вирішив після ядерних випробувань КНДР 25 травня. Тоді у шахті неподалік північнокорейського міста Кімчхек за 375 кілометрів від столиці Пхеньяна провели випробовування атомної бомби. Потужність її вибуху порівняли із бомбою, скинутою американцями на японське місто Хіросіма 1945 року. Тоді жертвами ядерної атаки стали понад 140 тис. людей.

США, Росія та низка інших країн засудили дії КНДР на позачерговому засіданні Ради безпеки ООН. Проти Північної Кореї та її лідера Кім Чен Іра запровадять санкції.

Зараз ви читаєте новину «КНДР погрожує Південній Кореї війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі