вівторок, 09 квітня 2013 06:30

Грядку розмістили на даху будівлі.

Автор: фото: REUTERS
 

Мікаель Тублан, садівник французького шеф-кухаря Алена Пассара, доглядає за овочами на даху Токійського палацу — національного музею мистецтв у Парижі, неподалік Ейфелевої вежі. На кілька днів грядку площею 150 кв. м розмістили на даху будівлі. Рослини привезли з оранжереї Пассара. Чоловіка знають як найкращого вегетаріанського шеф-кухаря й спеціаліста з овочів. Має ресторан "Арпеж". Слідкує, як вирощують овочі для нього на трьох фермах у трьох регіонах Франції з різним кліматом. Меню в цьому закладі — сезонне. Змінюють його щотижня відповідно до циклу дозрівання овочів. Ресторан називають єдиним, що вирощує городину для власних потреб — щороку 40 т

Одночасно з виставкою овочів на даху в Токійському музеї виставлятимуть екологічні автівки. Ці заходи мають продемонструвати новий погляд на сучасне місто. Воно, на думку авторів, має бути зеленішим.

Зараз ви читаєте новину «Грядку розмістили на даху будівлі.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі