вівторок, 06 вересня 2016 07:10

Гості короля витратили всю питну воду

Король Марокко Мухаммед VI та його гості використали всю питну воду французького міста Бетц і сусіднього села. Монарх влаштовував свято у двох своїх замках.

53-річний Мухаммед та 300 гостей прибули в замок 24 серпня. За кілька днів місцеві обурилися, що водосховище спорожніло.

— Ми почали телефонувати в мерію, — каже місцева 74-річна Жюстін Оліє. — Там по секрету сказали, що в замках використали надто багато води. Нібито кілька разів спускали воду в басейні. Не знаю, що вони там ще могли робити. Наше водосховище невелике. У Бетці тисяча жителів. У Вільєр-Сен-Жене — ще менше. А там було понад 300 гостей і прислуга. У криницях теж немає води.

Місцевим порадили заощаджували водопровідну воду. До шкіл привезли в пляшках. Кожному пенсіонеру дали по три упаковки.

— Ситуація дуже складна, — каже мер Бетца Тьєррі Таверньєр. — Води бракує. Ми давно стикалися з подібною проблемою. Тому немає напрацьованого механізму. Щодо причини, то я тут безсилий. Громада хоче, аби я звернувся до управителів замку. І що сказати? Хай король закручує кран, коли чистить зуби? Попросіть короля не митися так багато? Слідкуйте, щоб усі гості не спускали воду в туалетах одночасно? Конфліктувати з ним не будемо. Це найбільший роботодавець міста (20 людей працюють у замках постійно. Ще кілька ­сотень наймають на час його візитів. — ГПУ).

Мухаммед VI відвідує замки до трьох разів на рік. Раніше проблем з водою не було.

Зараз ви читаєте новину «Гості короля витратили всю питну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі