пʼятниця, 16 квітня 2010 05:14

Демонстранти сплять на граніті або асфальті

Автор: фото з сайта www.indianexpress
  Антиурядові демонстранти, яких іще звуть ”червоними сорочками”, прокидаються вранці біля статуї Будди перед входом до універсаму ”Централ Ворлд Плаза” у Бангкоку, столиці Таїланду
Антиурядові демонстранти, яких іще звуть ”червоними сорочками”, прокидаються вранці біля статуї Будди перед входом до універсаму ”Централ Ворлд Плаза” у Бангкоку, столиці Таїланду

Близько 200 тис. людей з"їхалися до Бангкока, столиці Таїланду, протестувати проти чинного уряду правих центристів. Вимагають повернення до країни колишнього прем"єра Таксіна Чинавата, якого місцеві політичні оглядачі назвали популістом. Теперішня влада звинувачує Чинавата в корупції.

На початку квітня мітингувальники захопили будівлю тайського парламенту, а наприкінці березня розлили кров перед президентським палацом. Кажуть, що не розійдуться, доки уряд не подасть у відставку та не призначать нові парламентські вибори.

Лідери опозиції не можуть розмістити всіх приїжджих у столиці. Тому ті сплять просто неба, постеливши килимок на граніт або асфальт.

Для демонстрантів в урядовий квартал Бангкока завезли польові кухні та намети, біотуалети й душові. Одяг сушать на мотузках великого центрального навісу, який розтягнули біля палацу парламенту. Весь вільний простір захарастили пересувними кухнями та ятками торговці їжею й сувенірами. Кухарі виставляють величезні казани та наповнюють їжею миски. Основна їжа — тайські супи. Люди змінюються раз на два-чотири дні. Одні повертаються додому, приїжджають інші.

У муніципалітеті столиці місяць тому скаржилися, що опозиціонери лишають по собі багато сміття. Потім центр мегаполіса почали прибирати кілька разів на день. У Бангкоку живуть 8 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Демонстранти сплять на граніті або асфальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі