пʼятниця, 20 липня 2012 00:00

Cмертник підірвав автобус із туристами

Восьмеро людей, включно з терористом-смертником, загинули в середу ввечері в терористичній атаці на автобус з ізраїльськими туристами в аеропорту біля болгарського курорту Бургас. Коли люди зайшли в автобус і розміщували багаж, невідомий підірвав бомбу. 32 людини поранені, 28 у лікарні. Ізраїльтяни звинувачують в атаці Іран чи організацію "Хезболла".

Серед загиблих — шестеро ізраїльтян, болгарин — водій автобуса та смертник. Більшість туристів були випускниками шкіл, яких мали призвати до ізраїльської армії.

Тіло терориста найбільш обгоріло. Тому вважають, що вибуховий пристрій він проніс на собі. Правоохоронці визначили смертника на записах відеокамер безпеки аеропорту. За описом поліції, це чоловік європеоїдної раси, з довгим волоссям. Був одягнений у спортивний костюм. До Болгарії він потрапив із фальшивим американським посвідченням водія. У США це найпоширеніший документ, що засвідчує особу. Розслідувати вибух болгарам допомагають агенти ФБР, ЦРУ та спецслужб Ізраїлю.

— Усі ознаки вказують на Іран. Лише за останні кілька місяців ми бачили спроби іранців нападати на ізраїльтян в Таїланді, Індії, Грузії, Кенії, на Кіпрі та в інших країнах, — заявляє прем'єр-міністр Ізраїлю 62-річний Беньямін Нетаньягу.

Ізраїльські дипломати кажуть, що прямих доказів причетності іранців поки що немає. Міністр оборони Егуд Барак вказав серед можливих винуватців також ліванську терористичну організацію "Хезболла".

Зараз ви читаєте новину «Cмертник підірвав автобус із туристами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі