пʼятниця, 11 березня 2011 01:00

Боса мафії витягли з бункера

8 березня італійські поліцейські заарештували Франческо Моїсано, боса мафіозного угруповання "Ндрангета". Його знайшли в селі в бідному північному районі Калабрія в бункері, викопаному під його будинком.

— Хотіли взяти його живим, тому довелося довго вмовляти. Після переговорів Моїсано вийшов, — розповідає шеф поліції Карло П'єроні. — Не хотілося витягати його за допомогою відбійних молотків.

Крім Моїсано, в Калабрії та біля столиці Риму заарештували 30 мафіозі. Ще шістьох спіймали в Німеччині. Чотирьох бандитів шукають. Одного в Австралії, трьох — у Канаді.  Усіх звинувачують у вбивствах, грабежах, незаконному володінні зброєю, контрабанді наркотиків, рекеті та відмиванні грошей.

— Ми завдали серйозного удару по центральній структурі угруповання. "Ндрангета" на межі розпуску, — коментує один з учасників італійсько-німецької антимафіозної операції.

"Ндрангета" — угруповання, що контролює більшу частину європейської торгівлі наркотиками. Поліцейські стверджують, що воно небезпечніше, ніж сицилійська "Коза ностра".

За останнє десятиліття угруповання, що в основному спеціалізується на контрабанді кокаїну, здобуло славу одного з найжорстокіших. 2007-го мафіозі застрелили шістьох чоловіків у німецькому Дуйсбурзі, коли ті виходили з італійського ресторану.

Позаторік у травні з бункера в місті Рочелла Іоніка, що в районі Калабрія, витягли Сальваторе Колуччо. Підземне укриття мафіозі було облаштоване кондиціонерами.

Зараз ви читаєте новину «Боса мафії витягли з бункера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі