пʼятниця, 17 травня 2024 20:43

Знищив дві галузі російської промисловості - експерт про візит Путіна до КНР

Знищив дві галузі російської промисловості - експерт про візит Путіна до КНР
Фото: Getty Images

Поточний візит Володимира Путіна до Китаю є більш провальним, ніж попередній, бо він здав національні інтереси РФ. Про це Gazeta.ua розповів кандидат політичних наук Олексій Буряченко.

"З аналізу публічних заяв абсолютно незрозуміло, що з цих зустрічей отримав Путін, - зазначив експерт. - Хіба що, картинку гарну для внутрішнього електорату. На пропагандистських каналах розвивають символіку візиту, але за фактом - Китай входить у Росію. Мене дуже здивувала позиція, коли Путін дуже довго розповідав про якісь хороводи, пісні, танці (культурний обмін), а потім заявив, що ми запускаємо машинобудування та електроніку на наш ринок (зниження або скасування мит). Отже, Путін знищив дві галузі промисловості, бо пральні машини, праски та інше на російському ринку будуть виключно китайськими, адже російське конкурувати не може".

На думку експерта, не менш згубним є намір про збільшення на 40% аграрного експорту до Китаю. Росіянам варто уже починати вивчати китайську мову, бо нічого іншого підписані у Пекіні угоди їм не залишають, наголосив Буряченко. Експерт зазначив, що Путін у КНР був публічно принижений. Виглядав безглуздо поряд із Сі Цзіньпіном, який був максимально спокійний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що Путін домовляється в Пекіні?

"При цьому, Сі нічого не сказав такого, що б суперечило його домовленостям із Заходом. Про жодну зброю мова не йде, про товари подвійного призначення - теж. Китай залишився на своїх позиціях. Звісно, посилив економічну інтеграцію в Росію. Таким чином, убив двох зайців за раз, бо фіналізував васальний статус РФ та безлімітне використання сировинних ресурсів. Ось і всі результати візиту. Думаю, Сі насправді має бути задоволеним", - наголосив експерт.

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час брифінгу з російським диктатором Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ "виступають за політичне врегулювання" війни в Україні.

Вони підписали спільну декларацію і заявили про поглиблення зв'язків Китаю і РФ та співпрацю у сфері торгівлі та основних зовнішньополітичних питань, передає BBC.

Напад Росії на Україну вони назвали "кризою".

Білий дім звинуватив Китай у підтримці Путіна в його війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Знищив дві галузі російської промисловості - експерт про візит Путіна до КНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі