понеділок, 24 жовтня 2022 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Заява Шойгу про "брудну бомбу": Резніков поговорив з міністрами оборони трьох країн

Заява Шойгу про "брудну бомбу": Резніков поговорив з міністрами оборони трьох країн
Голова Міноборони Олексій Резніков заявив своїм західним колегам, що Україна відкрита для моніторингових місій. Фото: ОП

Міністр оборони Олексій Резніков обговорив телефоном брехливу заяву Кремля щодо "брудної бомби" зі своїми колегами з Франції, Туреччини та Великої Британії.

Голова оборонного відомства наголосив, що Україна відкрита для моніторингових місій. Про це повідомив у Twitter 24 жовтня за результатами дзвінків.

"Поспілкувався з міністрами оборони Франції – Себастяном Лекорню, Туреччини – Хулусі Акаром й Великої Британії – Беном Волессом. Колеги поінформували мене про переговори з міністром оборони Росії (Сергієм Шойгу. – Gazeta.ua). Я відповів на всі фейкові звинувачення Росії", – написав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував "каруселі" Шойгу

Він додав, що подібні звинувачення країни-агресорки – це акт її ядерного шантажу.

"Хочу повторити: Україна відкрита для будь-якої моніторингової місії", – наголосив Резніков.

23 жовтня Сергій Шойгу провів телефонні розмови з колегами з Франції, Туреччини, Британії й Сполучених Штатів Америки, під час яких розповів їм про нібито підготовку України до "провокації" з використанням якоїсь "брудної бомби".

Таким чином Шойгу намагався сповільнити або зупинити західну військову допомогу Україні, а також послабити НАТО, пояснили американські військові аналітики.

У результаті слова Шойгу не переконали США, Велику Британію та Францію. Вони засудили його за спробу обмовити Київ.

Зараз ви читаєте новину «Заява Шойгу про "брудну бомбу": Резніков поговорив з міністрами оборони трьох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі