понеділок, 24 жовтня 2022 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

США, Франція та Велика Британія зробили спільну заяву після розмов із Шойгу

США, Франція та Велика Британія зробили спільну заяву після розмов із Шойгу
США, Франція та Велика Британія відкидають будь-який привід РФ для ескалації війни. Фото: eastnews.ua

Глави зовнішньополітичних відомств Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та Франції виступили зі спільною заявою щодо війни в Україні, підтвердивши свою непохитну підтримку.

Країни засудили брехливі спроби Російської Федерації звинуватити Київ у готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території. Текст спільної заяви оприлюднили в ніч проти 24 жовтня на офіційному сайті Державного департаменту США.

"Ми, міністри закордонних справ Франції, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів, вкотре заявляємо про нашу непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі агресії РФ. Як і раніше ми сповнені рішучістю підтримувати зусилля України щодо захисту її території стільки, скільки це буде потрібно. Ми відкидаємо будь-який привід для ескалації з боку РФ", ‒ ідеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на заяву Росії про "брудну бомбу"

Очільники міністерств оборони трьох країн раніше поспілкувалися з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу на його прохання.

У заяві наголошується, що всі три держави висловили єдину позицію щодо "відверто брехливих" заяв РФ. Західні країни попередили офіційну Москву, що викриють будь-яку спробу Кремля використати звинувачення України як привід для ескалації.

23 жовтня російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що Україна нібито розробляє "брудну бомбу" й хоче її підірвати. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу активно "розганяв" цю тезу у телефонних розмовах з міністрами інших країн. Фейкові заяви Росії прокоментували в Офісі президента.

Минулої п'ятниці Шойгу дзвонив до міністра оборони США Ллойда Остіна. Після цього глава Пентагону зателефонував міністру оборони України Олексію Резнікову.

Зараз ви читаєте новину «США, Франція та Велика Британія зробили спільну заяву після розмов із Шойгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі