понеділок, 24 жовтня 2022 06:34

Спецтема: Війна Росії проти України

США відреагували на заяву Росії про "брудну бомбу"

США відреагували на заяву Росії про "брудну бомбу"
Світ розгляне будь-яку спробу використовувати це звинувачення РФ як привід для ескалації. Фото: pixabay.com

Побоювання Російської Федерації з приводу використання Києвом "брудної бомби" відверто неправдиві.

Водночас у РФ, імовірно, є конкретний план підірвати дамбу Каховської ГЕС, заявила представниця Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки Едрієнн Вотсон, передає CNN.

"Ми відкидаємо повідомлення про відверто неправдиві твердження міністра оборони Росії Сергія Шойгу про те, що Україна нібито готується застосувати "брудну бомбу" на своїй же території", ‒ сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував "каруселі" Шойгу

Світ розгляне будь-яку спробу використати це обвинувачення як привід для ескалації, додала Вотсон. Крім того, США дуже уважно стежать за будь-якою інформацією щодо дій і планів Росії на Херсонщині.

23 жовтня російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що Україна нібито розробляє "брудну бомбу" й хоче її підірвати. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу активно "розганяв" цю тезу у телефонних розмовах з міністрами інших країн. Фейкові заяви Росії прокоментували в Офісі президента.

Минулої п'ятниці Шойгу дзвонив до міністра оборони США Ллойда Остіна. Після цього глава Пентагону зателефонував міністру оборони України Олексію Резнікову.

Зараз ви читаєте новину «США відреагували на заяву Росії про "брудну бомбу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі