неділя, 23 жовтня 2022 20:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прокоментував "каруселі" Шойгу

Зеленський прокоментував "каруселі" Шойгу
Зараз світ повинен максимально жорстко відреагувати на заяви Росії про "брудні" бомби, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Російський міністр оборони Сергій Шойгу влаштовує "телефонну карусель" і обдзвонює іноземних міністрів із розповідями про так звану брудну ядерну бомбу.

Усі все добре розуміють. Розуміють, хто є джерелом усього брудного, що тільки можна уявити в цій війні. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у відеозвернення в неділю, 23 жовтня, повідомляє Gazeta.ua.

Зараз світ повинен максимально жорстко відреагувати, заявив президент.

"Якщо Росія підготувала чергове підняття ставок і черговий ескалаційний крок – вона вже зараз, превентивно і до будь-якого нового свого "бруду", має побачити, що світ це не проковтне", ‒ заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купа спаленої техніки та десятки знищених окупантів ‒ у Генштабі повідомили гарні новини з фронту

"Це Росія влаштувала шантаж радіаційної катастрофи на Запорізькій АЕС. Це траекторія російських ракет пролягає над українськими атомними об'єктами. Це російські військові замінували дамбу і агрегати Каховської ГЕС і шантажують їх підривом. Це Росія використовує фосфорні боєприпаси, заборонені протипіхотні міни та уевсь спектор озброєнь проти цивільної інфраструктури", – сказав президент.

Якщо хтось і може застосувати ядерну зброю у Європі, то це лише один суб'єкт, заявив Зеленський.

"І цей суб'єкт якраз і наказав "таваріщу" Шойгу кудись там телефонувати. Якщо Росія розповідає, що України ніби-то щось готує, то це означає одне – Росія вже все це і підготувала", – сказав президент.

23 жовтня російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що Україна нібито розробляє "брудну бомбу" й хоче її підірвати. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу активно "розганяв" цю тезу у телефонних розмовах з міністрами інших країн. Фейкові заяви Росії прокоментували в Офісі президента.

Минулої п'ятниці Шойгу дзвонив до міністра оборони США Ллойда Остіна. Після цього глава Пентагону зателефонував міністру оборони України Олексію Резнікову.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував "каруселі" Шойгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі