середа, 29 травня 2024 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: підсумки мирного саміту передадуть Путіну

Зеленський: підсумки мирного саміту передадуть Путіну
Президент навів аналогію із "зерновою ініціативою". Фото: president.gov.ua

На Глобальному саміті миру учасники напрацюють деталі за трьома пунктами, а потім відповідні документи передадуть Росії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єром Португалії Луїшем Монтенегру. У нього запитали, чому головними пунктами обрали ядерну безпеку, продовольчу безпеку й повернення українських полонених.

"Передовсім ми хотіли знайти пункти, які не розділяють нас зі світом, і навіть з тими країнами, які балансують і не повністю підтримують Україну. Для нас дуже важливо було спиратися виключно на Статут ООН. Всі пункти базуються саме на Статуті ООН", - сказав Зеленський.

Треба з чогось починати, аби залучити більшість світу, наголосив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський визначив три пункти формули миру, які підтримують усі країни

Зеленський зазначив, що вихід Москви із "зернової ініціативи" був порушенням угоди не з Україною, а зі світом.

"Вважаю, що це дуже важливий приклад. Тоді усі були обурені саме на РФ і побачили, що все, про що ми до цього говорили, було правдою. Росія ніколи не виконує те, що обіцяє. Тут те саме", - зазначив президент.

Він пояснив, що треба по деталях розробити усі три пункти, передати їх російським представникам, а потім подивитися, як вони їх будуть виконувати. Президент додав, що після саміту миру у Швейцарії можна переходити до інших пунктів.

Україна не підтримує залученість Росії до саміту миру у Швейцарії та інших подібних конференцій.

Адже російському диктатору Володимиру Путіну не можна вірити в його бажанні врегулювати конфлікт. Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: підсумки мирного саміту передадуть Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі