неділя, 23 жовтня 2022 18:09

Спецтема: Війна Росії проти України

"Передбачуваний абсурд" ‒ у Зеленського відреагували на заяви Шойгу про "брудну бомбу"

"Передбачуваний абсурд" ‒ у Зеленського відреагували на заяви Шойгу про "брудну бомбу"
Міністр оброни Росії Сергій Шойгу почав активно "розганяти" тезу про "брудну бомбу" телефонних розмовах зі своїми іноземними колегами. Фото: focus.ua

23 жовтня російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що Україна нібито розробляє "брудну бомбу" й хоче її підірвати для "дискредитації" РФ.

Потім міністр оборони Росії Сергій Шойгу почав активно "розганяти" цю тезу у телефонних розмовах зі своїми іноземними колегами. "Передбачуваним абсурдом" назвав ці заяви радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. Про це він сказав у коментарі LIGA.net.

За його словами, РФ уже вісім місяців жорстоко атакує Україну всіма видами конвенційної зброї. Водночас робить фейкові заяви про нібито розробку в Україні ядерної зброї, "біолабораторії з бойовими голубами" та підготовку "планів вторгнення" до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні

"Це абсолютний і цілком передбачуваний абсурд у виконанні суб'єктів, які, як і раніше, продовжують вірити в те, що можна нахабно брехати – і в це хтось повірить", – прокоментував Подоляк заяви Шойгу.

За його словами, жодна з попередніх брехливих заяв РФ так і не підтвердилася.

"Жодних фактів світовій громадськості надано не було. Це просто неможливо", ‒ додав Подоляк.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу зідзвонився з главою Пентагону Ллойдом Остіном. Говорили про ситуацію в Україні. Остін наголосив, що необхідно підтримувати комунікації.

Кремлівські пропагандисти поширюють дезінформацію про закриття в Україні іноземних посольств. Однак поки що жодне з посольств, які повернулися в Україну після 24 лютого, не повідомляло про наміри виїхати з країни. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Зараз ви читаєте новину «"Передбачуваний абсурд" ‒ у Зеленського відреагували на заяви Шойгу про "брудну бомбу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі