вівторок, 18 жовтня 2022 17:02

Спецтема: Війна Росії проти України

В МЗС викрили ще одну брехню Росії: подробиці

В МЗС викрили ще одну брехню Росії: подробиці
Кремлівські пропагандисти поширюють дезінформацію про закриття в Україні іноземних посольств. Фото: eastnews.ua

Кремлівські пропагандисти поширюють дезінформацію про закриття в Україні іноземних посольств.

Однак поки що жодне з посольств, які повернулися в Україну після 24 лютого, не повідомляло про наміри виїхати з країни. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у Facebook.

"Зараз відбувається багато неправдивих вкидів про функціонування іноземних дипломатичних представництв. Здебільшого їх роблять російські джерела для того, щоб посіяти паніку", – написав він.

Останнім прикладом дезінформації від РФ він назвав "раптове закриття" посольства Сербії. Воно насправді виїхало з Києва, але ще в березні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські політики "розганяють" відверті фейки про війну в Україні

"Ми постійно підтримуємо зв'язок з іноземними посольствами, які повернулися в Україну після 24 лютого. Зараз жодна з установ – США, Великої Британії, Канади, ЄС і багато інших – не повідомляла про наміри виїхати за межі української території. Всі на місці", – наголосив Ніколенко.

Після того, як Росія активізувала ракетні обстріли й атаки дронами-камікадзе по цивільній інфраструктурі, деякі країни почали знову рекомендувати своїм громадянам виїхати за межі України. Аналогічно робить і наша країна, коли йдеться про загрозу українцям за кордоном.

"Сприймаємо рекомендації Китаю та Єгипту саме як реагування на обстріли Росією Києва 10 жовтня", – заявили в МЗС.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 18 жовтня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації з посиланням на коментарі, взяті в українських військовополонених, поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС викрили ще одну брехню Росії: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі