пʼятниця, 14 жовтня 2022 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські політики "розганяють" відверті фейки про війну в Україні

Російські політики "розганяють" відверті фейки про війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 14 жовтня.

Віцепрем'єр Російської Федерації Олександр Новак поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у п'ятницю пресслужба ЦПД в Telegram.

"Голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн варто відправити рахунки споживачів за газ і світло тим політикам, які виступали проти російських енергоресурсів", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Дезінформацію поширив також посол РФ в Аргентині Дмитро Феоктистов.

"Зброя, яка надходить в Україну, використовується для атак на цивільні об'єкти та критичну інфраструктуру, масових вбивств мирного населення та знищення міст. Посилюється гуманітарна катастрофа, множаться потоки біженців, які залишають свої будинки", – ідеться на шпальтах видання Noticias Urbanas.

Заступник постійного представника Росії при ОБСЄ Максим Буякевич тим часом заявив, що київський режим нібито веде неоголошену терористичну війну проти мирного населення України та РФ.

"Київ жорстоко придушує інакодумство шляхом здійснення актів залякування, зокрема політичних убивств. За останні місяці десятки місцевих керівників стали жертвами таких дій", – дезінфомрував Буякевич.

Дезінформацію поширює також заступниця постпреда РФ при ЮНЕСКО Тетяна Довгаленко. Вона заявила, що майданчик ЮНЕСКО нібито перетворився на "рупор дешевої пропаганди Києва".

Зараз ви читаєте новину «Російські політики "розганяють" відверті фейки про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі