четвер, 13 жовтня 2022 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 13 жовтня.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у четвер пресслужба ЦПД в Telegram.

"У Генасамблеї представлено політизований і відверто провокаційний документ, у якому міститься конфронтаційний заряд, здатний підірвати будь-які зусилля на користь дипломатичного розв'язання кризи навколо України", – заявив росіянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров "розганяє" новий фейк щодо війни в Україні

Дезінформацію поширює також заступниця постпреда РФ при ЮНЕСКО Тетяна Довгаленко. Вона заявила, що майданчик ЮНЕСКО нібито перетворився на "рупор дешевої пропаганди Києва".

"Зробивши 2014 року свій історичний вибір на користь возз'єднання з Росією, мешканці Криму відвели від себе смертельні загрози "майданній владі" й забезпечили собі головне право людини – право на життя".

Підсанкційний спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін пообіцяв жорстку відповідь "у разі продовження терактів з боку Києва, оскільки ніде у світі з терористами переговорів не ведуть".

"Всі організатори й виконавці терактів мають бути знайдені. Хто чинитиме опір – знищені", – проманіпулював заявою російський політик.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя раніше також маніпулював заявами щодо "розмаху цинізму, конфронтації та небезпечної поляризації", яких нібито ще ніколи не було в історії ООН.

Зараз ви читаєте новину «Представник РФ в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі