вівторок, 11 жовтня 2022 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова розродилася новою брехнею про кризу в Україні та ЄС

Захарова розродилася новою брехнею про кризу в Україні та ЄС
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 11 жовтня.

Прессекретарка міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок уранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"ЄС втратив дешеву енергію завдяки своїй політичній еліті та армії євробюрократів, яка діяла на користь Сполучених Штатів Америки. Всю кризу навколо України Брюссель змайстрував сам, власними руками", – ідеться у її заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв "розродився" погрозами про помсту за Кримський міст

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя також маніпулює заявами.

"За українськими нацистами тягнеться шлейф кривавих провокацій із Бучі та Ірпеня на Київщині, звідки у квітні війська РФ пішли на знак жесту доброї волі. А тепер ще і з Ізюму на Харківщині, де Київ спробував розіграти сценарій Бучі. Проте від чиїх рук насправді в Україні гинуть мирні жителі, чудово відомо", – заявив росіянин.

Він додав, що такого розмаху цинізму, конфронтації та небезпечної поляризації, яка є зараз, іще не було в історії ООН.

"Особливо це проявляється на цій сесії, політизованість якої випливає вже з того, що вона створена для просування наративу, спрямованого проти однієї держави – Росії", – сказавв постпред РФ при ООН.

Росія наполягає, щоб голосування в Генеральній асамблеї ООН щодо засудження спроб анексії українських територій було таємним.

Резолюція Генасамблеї ООН, розроблена Заходом, засуджує незаконні так звані референдуми Росії та "спробу незаконної анексії" територій, де відбулося голосування.

8 жовтня постійна представниця Великої Британії в ООН Барбара Вудворд виступила проти ідеї організувати таємне голосування за резолюцію із засудженням псевдореферендумів на окупованих територіях України в Генеральній Асамблеї.

Зараз ви читаєте новину «Захарова розродилася новою брехнею про кризу в Україні та ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі