середа, 26 червня 2024 01:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд забронював саперів від мобілізації

Уряд забронював саперів від мобілізації
Саперів забронювали від мобілізації. Фото: Укрінформ

100% підрозділів, які безпосередньо беруть участь у розмінуванні будуть заброньовані від мобілізації.

В список потрапляють сертифіковані оператори протимінної діяльності, серед яких можуть бути підприємства, установи та організації, повідомляє Міністерство економіки України.

Під бронювання потрапляють цивільні, які мають базову підготовку, що достатня для пошуку мін і вибухонебезпечних предметів.

Відповідне рішення викликано тим, що гуманітарне розмінування України є одним з ключових завдань, яке має забезпечити нормальну життєдіяльність громадян України на територіях, що деокуповані або будь-яким чином були під впливом воєнних дій агресора.

"Розмінування дозволить значно поліпшити аграрний потенціал країни, особливо в південних областях України, де проблема позбавлення сільськогосподарських угідь небезпечних боєприпасів є найвищою", - йдеться в рішенні уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ використовують у бою роботів-піхотинців

Забронюють спеціалістів таких напрямків:

нетехнічне або технічне обстеження;

очищення;

інспектування;

контроль якості.

"Такі працівники можуть бути заброньовані, незалежно від військово-облікової спеціальності, віку, військового звання. Бронювання може бути анульоване, якщо оператор протимінної діяльності протягом півроку не здійснює роботи з гуманітарного розмінування", - зазначається в повідомленні.

Станом на червень 2024 року в Україні є 42 сертифікованих оператори протимінної діяльності. Ще 53 організації перебувають в процесі отримання сертифікації. Наразі до гуманітарного розмінування залучено приблизно 2000 фахівців та 1,9 тисячі спеціалістів оперативного реагування.

156 тисяч квадратних кілометрів, а це понад 25% території України потенційно небезпечні та потребують обстеження й розмінування, пояснив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС України Сергій Рева.

Зараз ви читаєте новину «Уряд забронював саперів від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі