пʼятниця, 17 травня 2024 04:45

Військова допомога США принесе реальні зміни на фронті в Україні - Держдеп

Військова допомога США принесе реальні зміни на фронті в Україні - Держдеп
США готують нову партію зброї та військової техніки для України. Фото: armyinform

Військова допомога Сполучених Штатів для України матиме практичний результат на полі бою.

Куди підуть кошти розповів заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім анонсував новий пакет допомоги Україні

"Ми знаємо, що зараз складний час (для України – Gazeta.ua), але ми впевнені, що військова допомога також матиме реальні зміни на полі бою", - сказав він.

Пател нагадав, що 15 березня держсекретар Ентоні Блінкен анонсував додатковий пакет військової допомоги Україні на суму 2 млрд доларів.

"Ці кошти підуть як на створення програми оборонних підприємств України, так і для подальшого посилення України здатності захищатися від Росії та її подальших контрнаступів", - сказав заступник речника Держдепартаменту.

Ентоні Блінкен у Києві провів зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Під час візиту державний секретар США сказав про реформи в Україні.

Також Блінкен повідомив, що США можуть підписати двосторонню угоду про безпеку з Україною протягом декількох тижнів. Сказав, що "важка робота" по угоді вже завершена.

Зараз ви читаєте новину «Військова допомога США принесе реальні зміни на фронті в Україні - Держдеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі