четвер, 16 травня 2024 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Білий дім анонсував новий пакет допомоги Україні

Білий дім анонсував новий пакет допомоги Україні
За словами речниці, росіяни почали спробу наступу у Харківській області та можуть незабаром активізувати темпи наступальних операцій там. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки готують нову партію зброї та військової техніки для України.

Про підготовку до відправки заявила під час брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Ми також працюємо над черговим пакетом невідкладно необхідної допомоги Києву", - заявила вона, не уточнивши, що саме увійде до нового пакету.

Водночас, за словами Жан-П'єр, США намагаються надати допомогу ЗСУ у районі Харкова, оскільки саме там українські сили зараз ведуть запеклі бої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова військова допомога та угода про безпеку. Блінкен у Києві зробив низку заяв

"Росіяни почали спробу наступу у Харківській області та можуть незабаром активізувати темпи наступальних операцій там. Росія робить це для того, щоб створити неглибоку буферну зону вздовж українського кордону. Ми тісно координували дії з Україною, щоб допомогти їй підготуватися", - наголосила речниця.

Российский диктатор Владимир Путин набирает достаточную силу, чтобы изменить траекторию войны в Украине пользу РФ. Этим изрядно обеспокоена администрация президента США Джо Байдена.

Такие события подталкивают к сценарию, когда обе стороны могут перейти к переговорному процессу по прекращению огня и заморозить войну по корейскому сценарию, пишет издание The New York Times со ссылкой на источники.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім анонсував новий пакет допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі