субота, 02 квітня 2022 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Угорщина не введе санкцій проти Росії, боїться Путіна

Угорщина не введе санкцій проти Росії, боїться Путіна
Орбан лякає важкими наслідками для Угорщини через санкції проти РФ. Фото: dw

Угорщина не збирається запроваджувати санкції проти Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Віктор Орбан,пояснюючи, що санкції матимуть важкі наслідки, передає AP.

Йдеться про санкції в енергетичній галузі.

"Якщо ми введемо санкції на імпорт енергоресурсів і Росія зупинить роботу газопроводів, в Угорщині стане не просто холодніше, температура не впаде на один або два градуси, а вся країна закриється", - сказав Орбан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ховають яхти і літаки - як російські олігархи тікають від нових санкцій

Він переконує, що тоді доведеться закрити підприємства, і багато людей втратить роботу.

1 квітня Європарламент закликав розширити сферу дії санкцій ЄС. Україна закликає партнерів оголосити черговий пакет санкцій проти країни-агресора, а також створити механізми запобігання обходу обмежувальних заходів з попередніх пакетів.

2 квітня Канада анонсувала нові санкції проти Росії через війну в Україні. Там наголосили, що країна продовжить також надсилати зброю.

17 березня Канада закрила своє небо для Білорусі та заборонила білоруським літакам заходити в повітряний простір країни. Також країна ввела санкції проти росіян та компаній. Серед них опинився мільярдер Роман Абрамович. Також у санкційному списку бізнесмен Алішер Усманов, голова ЦВК Елла Памфілова, суддя Олена Морозова і начальник управління МВС міста Хімки Ігор Янчук та багато інших впливових в РФ осіб.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина не введе санкцій проти Росії, боїться Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі