пʼятниця, 11 березня 2022 16:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Канада запроваджує санкції проти 32 підприємств РФ і п'яти росіян - серед них Абрамович

Канада запроваджує санкції проти 32 підприємств РФ і п'яти росіян - серед них Абрамович
Канада ввела санкції проти п'яти громадян і 32 підприємств РФ. Фото: pixabay.com

Канада ввела санкції проти п'яти громадян РФ і забороняє 32 російським компаніям і держустановам отримувати оборонне обладнання з країни.

Серед росіян, проти яких запровадили санкції, мільярдер Роман Абрамович. Також у санкційному списку бізнесмен Алішер Усманов, голова ЦВК Елла Памфілова, суддя Олена Морозова і начальник управління МВС міста Хімки Ігор Янчук, оголосив прем'єр-міністр Джастін Трюдо у Варшаві сьогодні, 11 березня. Цим громадянам країни-окупанта заборонено здійснювати операції в Канаді, а їхні активи - заморозять, повідомляє CBC News.

Трюдо зазначив, що санкції проти Абрамовича не вплинуть на 1700 працівників металургійної компанії Evraz, 28% акцій якої він володіє. Evraz працює в Західній Канаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще три авіакомпанії скасовують рейси до РФ

"Санкції проти російських чиновників і олігархів, таких як Абрамович, спрямовані на них, щоб вони не могли отримати прибуток або вигоду від економічної діяльності в Канаді - або важкої роботи канадців, які працюють у компаніях, в яких вони мають інвестиції", - сказав Трюдо.

Уряд Канади ввів санкції і проти 32 організацій та компаній, пов'язаних з російськими військовими та службами безпеки, зокрема зі службою зовнішньої розвідки РФ.

Раніше Канада заявляла, що відмовляється від російської нафти та нафтопродуктів. А це - імпорт російських енергопродуктів на суму $400 млн на рік.

Велика Британія ввела санкції проти 386-ти російських депутатів, причетних до російського вторгнення в Україну. Санкції пов'язані з тим, що в лютому Держдума РФ ратифікувала договори, які визнавали незалежність Луганської та Донецької областей – частини суверенної території України – та дозволяли постійну присутність там російських військових, що стало приводом для вторгнення Росії.

Британський уряд заборонив тим, хто голосував за незалежність Луганської та Донецької областей, подорожувати до Великої Британії, отримувати доступ до активів, що зберігаються в країні, і вести тут бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Канада запроваджує санкції проти 32 підприємств РФ і п'яти росіян - серед них Абрамович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі