пʼятниця, 11 березня 2022 15:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія наклала жорсткі санкції на депутатів Держдуми РФ

Велика Британія наклала жорсткі санкції на депутатів Держдуми РФ
Депутати російської держдуми потрапили в санкційний список. Фото: 5.ua

Велика Британія ввела санкції проти 386-ти російських депутатів, причетних до російського вторгнення в Україну.

Про це заявила міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, йдеться в пресрелізі на сайті британського уряду.

Санкції пов'язані з тим, що в лютому Держдума РФ ратифікувала договори, які визнавали незалежність Луганської та Донецької областей – частини суверенної території України – та дозволяли постійну присутність там російських військових, що стало приводом для вторгнення Росії.

Британський уряд заборонив тим, хто голосував за незалежність Луганської та Донецької областей, подорожувати до Великої Британії, отримувати доступ до активів, що зберігаються в країні, і вести тут бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні віддадуть золотовалютні резерви РФ

Після російського вторгнення Велика Британія ввела санкції проти більш ніж 500 найбільш значущих і цінних російських осіб, організацій і дочірніх компаній, в результаті чого до британського санкційного списку вже увійшли понад 800 осіб.

Серед тих, хто потрапив під санкції, є 18 найбільших російських олігархів, загальна вартість активів яких перевищує 30 мільярдів фунтів стерлінгів.

24 лютого Велика Британія оголосила, що заморожує активи ВТБ-банку й можливості роботи "Аерофлоту". Також британський прем'єр Борис Джонсон пообіцяв санкції проти інших російських банків.

Уряд Великої Британії 28 лютого оголосив про намір вжити додаткових обмежувальних економічних заходів у відповідь на вторгнення Росії в Україну, націливши їх на центральний банк Російської Федерації

А США заявили, що обмежать РФ здатність вести бізнес у доларах, фунтах та єнах, також запровадили санкції проти ВТБ та інших росбанків.

ЄС може відключити від SWIFT і Білорусь, диктатор із якої Олександр Лукашенко є співучасником воєнних злочинів проти України.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія наклала жорсткі санкції на депутатів Держдуми РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі