субота, 18 травня 2024 07:29

"Серйозно ставимося до викликів": у США прокоментували обійми Путіна та Сі Цзіньпіна

"Серйозно ставимося до викликів": у США прокоментували обійми Путіна та Сі Цзіньпіна
У Пекіні відбулась зустріч лідерів РФ та КНР Володимира Путіна та Сі Цзіньпіна. Фото: ukrinform.ua

У Сполучених Штатах Америки серйозно ставляться до того, як розвиваються відносини між Китаєм та Росією.

Нині Китай та РФ вчиняють дії, які суперечать національній безпеці США, а також багатьох інших країн. Так радник Білого дому Джон Кірбі прокоментував теплі обійми лідерів РФ та КНР Володимира Путіна та Сі Цзіньпіна під час зустрічі в Пекіні, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищив дві галузі російської промисловості - експерт про візит Путіна до КНР

"Я залишу можливість цим двом чоловікам говорити про те, чому вони вважають нормальним обіймати один одного. Але я просто скажу, що ми серйозно ставимося до викликів з боку обох цих країн, які вони представляють, і ми серйозно ставимося до відносин, що розвиваються між ними", - сказав Кірбі.

За його словами, хоча Сі та Путін демонструють прагнення розвивати відносини між країнами, вони водночас не можуть сказати, що історія відносин з високою довірою є довготривалою.

"Що є спільним у них, так це бажання кинути виклик міжнародному порядку, заснованому на правилах, кинути виклик мережі альянсів і партнерств", - додав Кірбі.

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час брифінгу з російським диктатором Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ "виступають за політичне врегулювання" війни в Україні.

Вони підписали спільну декларацію і заявили про поглиблення зв'язків Китаю і РФ та співпрацю у сфері торгівлі та основних зовнішньополітичних питань.

Зараз ви читаєте новину «"Серйозно ставимося до викликів": у США прокоментували обійми Путіна та Сі Цзіньпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі