субота, 21 листопада 2020 13:05

Підлітка випустили під заставу $2 мільйони за вбивство темношкірих

Підлітка випустили під заставу $2 мільйони за вбивство темношкірих
Кайл Ріттенхаус / Reuters

У американському місті Кеноша під заставу в $2 млн випустили з в'язниці підлітка, який влітку застрелив двох і поранив ще одну особу. Це сталося в кінці серпня – після того, як поліцейський застрелив чорношкірого в місті.

У місті Кеноша поліцейський Рустен Шескі 23 серпня застрелив 29-річного афроамериканця під час арешту. Той намагався сісти в авто, де сиділи троє його дітей, що поліцейський сприйняв як спробу втечі. Шескі вистрілив в нього 7 разів, попавши 4 рази. 27 серпня в місті почалися безлади і погроми. Частина жителів зі зброєю в руках захищали майно. 17-річний Кайл Ріттенхаус застрелив тоді двох осіб. Його заарештували і почався суд над ним. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина розповіла про смерть ще одного темношкірого через поліцію

Попри те, що хлопця відпустили під заставу, суд триває. Він має повернутися на засідання в суд 3 грудня. Встановивши умови застави, в'язниця Кеноша і суддя Лорен Кітінг заявили, що застава має бути високою, бо існує ризик, що Ріттенхаус, якому загрожує довічне ув'язнення, може втекти.

Захист Ріттенхауса стверджує, що вбив з метою самозахисту. Обвинувачення стверджує, що вбив через расову нетерпимість.

Справа привернула широку увагу ЗМІ. Активісти створили фонд для допомоги Ріттенхаузу. На рахунки фонду надійшла велика кількість пожертв, з яких і виплатили заставу.

Зараз ви читаєте новину «Підлітка випустили під заставу $2 мільйони за вбивство темношкірих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі