пʼятниця, 04 вересня 2020 12:30

Родина розповіла про смерть ще одного темношкірого через поліцію

Родина розповіла про смерть ще одного темношкірого через поліцію
Даніель Пруде / nypost.com

У США родина темношкірого Даніеля Пруде опублікувала відео, як він помер після арешту поліцією. Це сталося за 2 місяці до смерті Джорджа Флойда, що спровокувала масові акції і погроми в країні, а також протести по світу.

Родина 41-річного Даніеля Пруде, батька 5 дітей, цього тижня опублікувала відео затримання, зняте на поліцейську камеру. Даніель 22 березня приїхав відвідати брата в Рочестер, штат Нью-Йорк. Кілька днів перед цим чоловік перевіряв психічне здоров'я через нав'язливі думки про суїцид. Того дня Пруде вибіг із дому брата з криками, що хоче себе вбити. Сім'я викликала поліцію. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: То чи треба скидати пам'ятник Колумбу?

Офіцери поліції наказали Пруде лягти. На відео видно, що чоловік роздягся і ліг на вулиці. Корчився, тож один із поліцейських вдарив його головою об тротуар і став на коліна на нього. На відео не видно, куди саме. Згодом чути, як Даніель кличе на допомогу і блює. Поліція викликала "швидку".

Даніеля доправили в лікарню, де помер 30 березня. Медична експертиза показала, що причина смерті - задушення. У крові виявили психоактивну речовину фенциклідин, яка спричиняє галюцинації. Справу про його смерть розслідують.

Джордж Флойд помер 25 травня від того, що його задушив поліцейський, перетиснувши горло коліном.

Відео з Даніелем з'явилося на тлі масових заворушень у місті Кеноша, штат Вісконсін. Там 23 серпня поліцейські виїхали на виклик до будинку, де 7 разів вистрілили в спину 29-річному афроамериканцеві Джейкобу Блейку. Той, за інформацією ряду ЗМІ, саме намагався розняти 2 жінок, що сварилися. Поліція повідомила, що чоловік не підкорився їхнім вимогам.

24 серпня очевидець опублікував ролик, на якому видно, як Джейкоб прямує до водійського сидіння авто. За ним йдуть двоє поліцейських, які тримають його під прицілом. Після того як чоловік відкриває двері автомобіля і нагинається, один із поліцейських кілька разів стріляє в спину. Блейк вижив, але перебуває у важкому стані й може назавжди залишитися паралізованим. Поліція стріляла у Блейка перед його 3 дітьми. Після цього в місті спалахнули масові акції. Вбили 2 людей. У вбивстві звинувачують 17-річного білого Кайла Ріттенгауса.

Зараз ви читаєте новину «Родина розповіла про смерть ще одного темношкірого через поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі