неділя, 03 квітня 2022 10:53

Опозиція Угорщини об'єдналася проти Орбана: "Він звернув у бік Росії"

Опозиція Угорщини об'єдналася проти Орбана: "Він звернув у бік Росії"
В Угорщині сьогодні проходять парламентські вибори. ФОТО: pixabay.com

Сьогодні в Угорщині відбуваються парламентські вибори. Партія "Фідес", яку представляє прем'єр-міністр Віктор Орбан, має серйозну конкуренцію.

Політична сила глави уряду лідирує із 39% підтримки, згідно соціологічних опитувань . Об'єднана опозиція має 36%, повідомляє Reuters.

Віктору Орбану протистоїть опозиційний союз, куди увійшли шість партій. Його очолює 49-річний Петер Маркі-Зай. Він заявив, що Орбан звернув у бік Росії та підірвав демократичні права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС відреагували на відмову Угорщини пропускати зброю для України

У свою чергу Віктор Орбан називає себе захисником угорських інтересів.

"Якщо вони виграють, то почнуться постачання зброї (в Україну. – Gazeta.ua). Вони закриють газові плани та зруйнують економіки", - сказав Орбан.

У неділю угорці також проголосують за уведення в школах семінарів про сексуальну орієнтацію.

Угорщина заборонила постачати Україні зброю через свою територію. Також уряд Віктора Орбана не хоче відмовлятися від російських енергоносіїв. Глава МЗС Петер Сіярто заявив, що це Угорщина не повинна бути втягненою у війну Росії та України.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція Угорщини об'єдналася проти Орбана: "Він звернув у бік Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі