пʼятниця, 25 березня 2022 15:49

У МЗС відреагували на відмову Угорщини пропускати зброю для України

У МЗС відреагували на відмову Угорщини пропускати зброю для України
Ніколенко відповів главі МЗС Угорщини. Фото: facebook.com/oleg.nikolenko.50

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко відреагував на заяву глави МЗС Угорщини Петера Сіярто щодо заборони постачання зброї нашій країни через територію його держави.

За його словами, подібні наративи про військові цілі, які можуть підлягати знищенню, вже озвучували російські посадовці, написав він у Facebook.

Ніколенко заявив, що наразі йдеться не лише про безпеку та інтереси українського народу. Йдеться, зокрема, про фундаментальні принципи, на яких також базується і Угорщина як європейська країна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знаєш, що відбувається у Маріуполі?" — Зеленський емоційно звернувся до прем'єр-міністра Угорщини

"Це не війна України. Це війна Росії проти всього демократичного світу", - наголосив він.

Крім того, речник МЗС підкреслив, що купувати у РФ нафту і газ - це фінансування машини агресії. Таким чином, за його словами, Угорщина дає Росії більше простору для наступу та вбивств в Україні.

Угорщина не дозволить постачати Україні зброю через свою територію. За словами міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто, це військові вантажі, які можуть бути знищені, а його країна не хоче ризикувати безпекою і життям свого народу.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС відреагували на відмову Угорщини пропускати зброю для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі