пʼятниця, 25 березня 2022 02:14

"Знаєш, що відбувається у Маріуполі?" — Зеленський емоційно звернувся до прем'єр-міністра Угорщини

"Знаєш, що відбувається у Маріуполі?" — Зеленський емоційно звернувся до прем'єр-міністра Угорщини
Зеленський закликав Орбана вирішити, на чиїй стороні Угорщина. Фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, закликав угорського лідера не вагатися з прийняттям рішень щодо санкцій, коли в Україні російські окупанти займаються масовими вбивствами.

Масові вбивства, про які нагадує меморіал на Набережній у Будапешті, тепер повторюються в Маріуполі, нагадав Зеленський у своєму зверненні до Європейської Ради.

Зеленський подякував країнам Євросоюзу, але зупинився, коли заговорив про Угорщину. Після короткої паузи він звернувся до прем'єр-міністра цієї країни Віктора Орбана із емоційним закликом раз і назавжди вирішити, на чиїй стороні Угорщина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський присвоїв звання "Місто-герой України" ще чотирьом містам

Зеленський зауважив, що багато разів був в угорській столиці і відвідував меморіал у пам'ять про жертв Голокосту - символічні ряди взуття на набережній Дунаю.

"Послухай, Вікторе, знаєш, що відбувається в Маріуполі? Будь ласка, якщо зможеш — сходи на свою набережну, подивись на те взуття і ти побачиш, як масові вбивства можуть повторитися. Це сьогодні робить Росія. Те саме взуття - в Маріуполі. Там такі ж самі люди — дорослі і діти, і дідусі, і бабусі. І їх там тисячі. І цих тисяч вже нема", - говорив український президент.

Президент підкреслив, що Орбан зараз не повинен сумніватися, а приймати рішення як лідер суверенної держави.

"Ти вагаєшся - вводити санкції чи ні. Вагаєшся, пропускати зброю чи ні. Торгувати з Росією чи ні. Немає часу вагатися, час вже вирішувати. Ми віримо в вас, нам потрібна ваша підтримка. Ми віримо в твій народ, в Європейський союз", - наголосив президент України.

Раніше Ірина Верещук писала, що дії офіційного керівництва Угорщини, котре не підтримує санкції щодо Росії та не пропускає зброю в Україну, дивують навіть українських угорців.

Зараз ви читаєте новину «"Знаєш, що відбувається у Маріуполі?" — Зеленський емоційно звернувся до прем'єр-міністра Угорщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі