понеділок, 27 травня 2024 19:34

Парламентська асамблея НАТО закликала уряди дозволити Україні атакувати російську територію

Парламентська асамблея НАТО закликала уряди дозволити Україні атакувати російську територію
Парламентська асамблея НАТО закликає надати Україні все необхідне. Фото: pixabay.com

Парламентська асамблея НАТО закликала уряди держав Альянсу дозволити Україні атакувати західною зброєю військові цілі на території Росії.

Про це повідомляє пресслужба Парламентської асамблеї НАТО.

"Україні необхідно забезпечити все, що їй потрібно, якомога швидше і на стільки часу, скільки потрібно для перемоги", - йдеться у декларації.

Її схвалила більшість із понад 200 законодавців з усіх 32 країн Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг закликав дозволити Україні обстрілювати російську територію: у Кремлі відреагували

Наголошують, що нинішніх зусиль щодо військової допомоги недостатньо для перемоги України. Члени НАТО повинні вийти за межі поступових кроків до стратегії, яка надасть Україні "все, що їй потрібно, якнайшвидше і так довго, як це потрібно, щоб перемогти".

Уряди країн НАТО закликають "підтримати Україну в її міжнародному праві захищати себе, скасувавши деякі обмеження на використання зброї, наданої союзниками по Альянсу, для ударів по законних цілях на території Росії".

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Парламентська асамблея НАТО закликала уряди дозволити Україні атакувати російську територію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі