субота, 25 травня 2024 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Дозвіл на удари західною зброєю по території РФ: Столтенберг зробив заяву

Дозвіл на удари західною зброєю по території РФ: Столтенберг зробив заяву
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував заборону завдавати ударів західною зброєю по території РФ. Фото: slovoidilo.ua

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це в інтерв'ю The Economist заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Настав час для союзників розглянути питання про те, чи варто їм скасувати деякі обмеження, які вони наклали на використання зброї, яку вони надали Україні. Особливо зараз, коли значна частина бойових дій відбувається в Харкові, недалеко від кордону, відмова Україні в можливості використовувати цю зброю проти законних військових цілей на російській території, дуже ускладнює для неї захист", - сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен висловився про заборону бити американською зброєю по території РФ

За його словами, росіяни готові надалі тиснути на ЗСУ і завойовувати деякі незначні позиції та "заплатити дуже високу ціну за ці незначні здобутки".

Столтенберг також заявив, що добре усвідомлює асиметричну перевагу, яку отримує Росія від того, що є захищеною від американської зброї далекого радіусу дії. Це дозволяє агресору концентрувати сили і дає впевненість, що Україна не зможе застосувати свою найефективнішу зброю, доки вона не перетне кордон. Росіяни також можуть у відносній безпеці запускати зі своєї території зброю, на кшталт безпілотників "Ланцет".

"Ми повинні пам'ятати, що це таке. Це агресивна війна Росії проти України. Україна має право захищатися. І це включає в себе нанесення ударів по цілях на російській території", - наголосив генсек НАТО.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон сказав, що Україні потрібно дозволити вести війну з Росією так, як вона вважає за потрібне.

Джонсон сказав, що не варто контролювати зусилля на мікрорівні, це не дуже хороша політика для США.

Зараз ви читаєте новину «Дозвіл на удари західною зброєю по території РФ: Столтенберг зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі