четвер, 23 травня 2024 08:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен висловився про заборону бити американською зброєю по території РФ

Блінкен висловився про заборону бити американською зброєю по території РФ
Державний секретар США Ентоні Блінкен прокоментував заборону бити американською зброєю по території РФ. Фото: armyinform.com.ua

Сполучені Штати Америки не підтримують і не заохочують використання наданих ЗСУ західних озброєнь для ударів за межами української території.

Однак, Україна сама ухвалює рішення про те, як ефективно розпоряджатися цією зброєю. Про це на слуханнях у комітеті з закордонних справ Палати представників Конгресу заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Радіо Свобода.

За словами держсекретаря, завдання США та їхніх союзників - постачати Україні ту зброю, якої вона потребує для відбиття російської агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні союзники не дозволяють бити своєю зброєю по російській території - Зеленський

"Ми надали Україні необхідну допомогу. Фактично, Сполучені Штати згуртували 50 країн по всьому світу, щоб стати на захист України і не дати їй бути стертою з мапи, як того прагнув Володимир Путін. Ми згуртували міжнародну спільноту, щоб розділити цей тягар", - зазначив Блінкен.

На слуханнях низка членів Конгресу, в тому числі голова комітету республіканець Майкл Маккол запитали Блінкена, чому адміністрація Джо Байдена забороняє Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях на території Росії.

Вони також виступили із твердженням, що прихильником такої заборони є радник із національної безпеки Джейк Салліван. Разом з тим Конгрес у своїх рішеннях про виділення Україні допомоги таких обмежень не встановлював.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон сказав, що Україні потрібно дозволити вести війну з Росією так, як вона вважає за потрібне.

Джонсон сказав, що не варто контролювати зусилля на мікрорівні, це не дуже хороша політика для США.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен висловився про заборону бити американською зброєю по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі