неділя, 23 червня 2024 14:05

США і В'єтнам провели переговори і зробили заяви

США і В'єтнам провели переговори і зробили заяви
Посадовці США і Тайваню під час зустрічі. Фото: TTXVN

Минулої п'ятниці, 21 червня, помічник державного секретаря Сполучених Штатів Америки у справах Східної Азії і Тихоокеанського регіону Деніел Крітенбрінк зустрівся із міністром закордонних справ В'єтнаму Буй Тхань Соном.

Про це з посиланням на заяву в'єтнамсього уряду повідомили Bloomberg.

США і В'єтнам обговорили шляхи розвитку стратегічного партнерства на зустрічі, яка відбулася після візиту до цієї країни цього тижня російського диктатора Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай може зробити "карантин" щодо острову Тайвань - CSIS

Поїздка американського дипломата до В'єтнаму відбулася після того, як візит Путіна викликав критику з боку США.

"США підтвердили свою прихильність підтримці сильного й процвітаючого В'єтнаму", - заявив в'єтнамський уряд.

"В'єтнам вважає США стратегічним партнером і підтримує зміцнення співпраці Сполучених Штатів з країнами Південно-Східної Азії, що сприятиме миру, стабільності та розвитку в регіоні та в усьому світі", - заявив Буй Тхань Шон.

Крітенбрінк підтвердив, що США вітають та цінують зростаючу роль В'єтнаму на багатосторонніх і регіональних форумах, повідомили Bloomberg.

На брифінгу американський дипломат заявив, що довіра між двома країнами "ніколи не була такою сильною й глибокою, як зараз", повідомив в'єтнамський портал Dan Tri.

Цього тижня Путін прилітав до В'єтнаму. США на це відреагували. Жодна країна не повинна надавати Путіну платформу для просування його агресивної війни, заявило американське посольство.

Торік у вересні США і В'єтнам підвищили рівень відносин до всеосяжного стратегічного партнерства, що є найвищим рівнем дипломатичних відносин.

Зараз ви читаєте новину «США і В'єтнам провели переговори і зробили заяви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі