неділя, 23 червня 2024 13:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії зробили нову заяву щодо застосування ядерної зброї

У Росії зробили нову заяву щодо застосування ядерної зброї
Голова комітету з питань оборони російської Держдуми Андрій Картаполов зробив заяву щодо застосування ядерної зброї. Фото: focus.ua

Росія може скоротити передбачений офіційною доктриною час на прийняття рішення про застосування ядерної зброї.

Це може статись, якщо в РФ вважатимуть, що "загрози зростають". Про це заявив голова комітету з питань оборони російської Держдуми Андрій Картаполов, повідомляє Reuters.

"Якщо ми побачимо, що виклики та загрози зростають, це означає, що ми можемо щось виправити щодо термінів застосування ядерної зброї та рішення про застосування", - зазначив Картаполов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР дали оцінку новим погрозам Путіна використати ядерну зброю

Видання пише, що російська агресія проти України спровокувала найбільше протистояння між Росією та Заходом після Кубинської кризи 1962 року. У травні російський диктатор Володимир Путін заявив, що РФ може змінити свою офіційну ядерну доктрину та умови, за яких таку зброю можуть застосувати.

Нинішня ядерна доктрина Росії визначає, що президент країни може оголосити про використання ядерної зброї як відповідь на напад із застосуванням зброї масового ураження або звичайного озброєння, "коли під загрозою стоїть саме існування держави".

Зараз РФ є найбільшою ядерною державою світу, а разом з США вони зберігають 88% запасів усієї ядерної зброї на планеті.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що розглядає можливість зміни ядерної доктрини РФ.

Він сказав, що може зробити це у відповідь на нібито дискусії на Заході про "зниження порогу для використання ядерної зброї та розробку менш потужної зброї".

Зараз ви читаєте новину «У Росії зробили нову заяву щодо застосування ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі