понеділок, 02 травня 2022 10:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Нова Зеландія завдала економічного удару по оборонних підприємствах РФ

Нова Зеландія завдала економічного удару по оборонних підприємствах РФ
Під обмеження потрапили 170 членів Ради Федерації Росії. Фото: pixabay.com

Міністерка закордонних справ Нової Зеландії Наная Магута оголосила про запровадження нових санкцій щодо російських політиків і оборонних структур Російської Федерації.

Під обмеження потрапили 170 членів Ради Федерації Росії, а також шість компаній і організацій оборонного сектора, що причетні до війни в Україні, повідомила пресслужба уряду Нової Зеландії 2 травня.

"Цими санкціями ми демонструємо наш намір продовжувати переслідувати тих, хто несе відповідальність за вторгнення Росії в Україну. У міру того як військова машина президента РФ Володимира Путіна продовжує свої незаконні атаки, і того, як стають відомі нові факти звірств, ми сповнені рішучості покарати винних", - заявила Магута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Зеландія надасть Україні кругленьку суму на нелетальну зброю

Влада Нової Зеландії також розширила санкції для понад 400 осіб, які потрапили під дію раніше запроваджених заборон на поїздки.

"Це ще більше заборонить тим, на кого ми вже наклали санкції, здійснювати діяльність у Новій Зеландії і не дозволить Новій Зеландії стати фінансовою гаванню для тих, хто причетний до незаконної діяльності Росії в Україні", - сказала Магута.

У квітні Нова Зеландія запровадила низку жорстких санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Останній пакет санкцій країни торкнувся важливих російських фінансових установ.

Зараз ви читаєте новину «Нова Зеландія завдала економічного удару по оборонних підприємствах РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі