понеділок, 21 березня 2022 10:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Нова Зеландія надасть Україні кругленьку суму на нелетальну зброю

Нова Зеландія надасть Україні кругленьку суму на нелетальну зброю
Тактичне спорядження включає 1066 бронежилетів, 473 шоломи та 571 камуфляжний жилет. Фото: pixabay.com

Нова Зеландія виділить Україні $3,5 млн на купівлю нелетальної зброї.

Країна також надішле бронежилети, шоломи та захисне спорядження для воїнів ЗСУ, заявила прем'єр-міністерка Нової Зеландії Джасінд Ардерн, передає RNZ.

"Загальна допомога Нової Зеландії Україні становитиме 11 мільйонів новозеландських доларів, або понад 7,5 мільйонів доларів США", - сказала вона.

Ардерн повідомила, що після розмови з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем погодила надати додаткові кошти на підтримку України. Зокрема зробити внесок до цільового фонду НАТО для надання негайної нелетальної військової допомоги, як то паливо, військові пайки, засоби зв'язку та військові аптечки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий Нюрнберг для Путіна: петицію підписали понад 1 млн людей

"Тактичне спорядження, яке наразі є у Силах оборони Нової Зеландії, включає 1066 бронежилетів, 473 шоломи та 571 камуфляжний жилет. Країна вже шукає найкращий спосіб доставити їх в Україну і, ймовірно, використає літаки Сил оборони", - заявив начальник повітряної оборони маршал Кевін Шорт.

Австралія виділить Україні $15,5 млн додаткової військової допомоги.

Повний обсяг допомоги для України складе понад $67 млн. Також Канберра зобов'язалася виділити близько $22 млн на гуманітарну допомогу цивільному населенню України, насамперед жінкам, дітям, людям похилого віку та людям з інвалідністю. Загальний обсяг виділеної Україні гуманітарної допомоги складе близько $48 млн.

Зараз ви читаєте новину «Нова Зеландія надасть Україні кругленьку суму на нелетальну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі