неділя, 20 березня 2022 08:39

Нові санкції проти РФ і гроші для України - Австралія оголосила про нову допомогу

Нові санкції проти РФ і гроші для України - Австралія оголосила про нову допомогу
Сіднейський оперний театр підсвітили кольорами українського прапору. Фото: facebook.com/SenatorMarisePayne

Австралія виділить Україні $15,5 млн додаткової військової допомоги.
Про це 20 березня повідомили у Міністерстві закордонних справ країни.

Повний обсяг допомоги для України складе понад $67 млн. Також Канберра зобов'язалася виділити близько $22 млн на гуманітарну допомогу цивільному населенню України, насамперед жінкам, дітям, людям похилого віку та людям з інвалідністю. Загальний обсяг виділеної Україні гуманітарної допомоги складе близько $48 млн.

Також МЗС Австралії оголосило про запровадження нових санкцій проти Росії. Зокрема, своїми забронами обмежать можливості РФ з виробництва алюмінію та глинозему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Почалася Третя світова війна, просто Захід цього ще не розуміє"

"Уряд Австралії вводить негайну заборону на експорт глинозему та алюмінієвих руд, а також бокситів у Росію, щоб обмежити можливості російських підприємств, що виробляють алюміній – найважливіший експортний продукт рф", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заборона на експорт австралійської сировини для виробництва алюмінію негативно вплине на російські галузі автомобілебудування та виробництва озброєнь, а також торкнеться аерокосмічної, машинобудівної та будівельної сфер економіки.

Загалом Канберра ввела 476 антиросійських санкцій: проти 443 фізосіб та 33 організацій. Обмеження ввели щодо президента Володимира Путіна, ЦБ, РФПІ, збройних сил РФ, політичних і військових діячів.

Після вторгнення в Україну Росія обігнала Іран і Північну Корею за кількістю накладених на неї санкцій. Їх уже понад 5500.

Аналітики JPMorgan Chase заявляють, що введені санкції значно збільшили ймовірність дефолту Росії щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

Зараз ви читаєте новину «Нові санкції проти РФ і гроші для України - Австралія оголосила про нову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі