неділя, 07 липня 2024 10:14

Шанси ультраправих знизились: у Франції проходить другий тур дострокових парламентських виборів

Шанси ультраправих знизились: у Франції проходить другий тур дострокових парламентських виборів
У Франції розпочалось голосування у другому турі парламентських виборів. Фото: gettyimages.com

У Франції сьогодні, 7 липня, проходить другий тур дострокових виборів до парламенту.

У ньому беруть участь кандидати, які в першому турі отримали голоси щонайменше 12,5% зареєстрованих виборців. Переможуть ті, які наберуть найбільше голосів. Про це повідомляє "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марін Ле Пен може заборонити Україні атакувати російську територію французькими ракетами

Виборчі дільниці у Франції відкрилися о 9:00 з Києвом. Вони працюватимуть до 21:00. Після закриття останньої дільниці очікуються перші результати екзитполів.

Після першого туру виборів ультраправій партії "Національне об'єднання", лідеркою якої де-факто є Марін Ле Пен, пророкували абсолютну більшість у новому складі парламенту.

Але перед другим туром понад 200 кандидатів з усього політичного спектра погодилися зняти свої кандидатури з виборів, щоб розчистити шлях для тих, хто має кращі шанси перемогти кандидата від "Національного об'єднання" у своєму виборчому окрузі. Після цього шанси на отримання ультраправими абсолютної більшості знизились.

На виборах до Європарламенту у Франції перемогла ультраправа партія "Національне об'єднання" проросійської Марін Ле Пен, а партія "Відродження" президента Еммануеля Макрона отримала друге місце.

Після цього Макрон розпустив французький парламент та призначив дострокові вибори.

Зараз ви читаєте новину «Шанси ультраправих знизились: у Франції проходить другий тур дострокових парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі